banner

Bekijk zeker onze promoties !!            Nieuw in het par-ky gamma plankenvloeren met keuze uit 3 verschillende diktes van de toplaag ! 

Parketvloeren

Traditioneel parket bestaat uit massieve delen hout van 6 - 8 of 10 mm dikte welke in verschillende maten en patronen geplaatst worden op een houten ondervloer. Na de plaatsing wordt de parketvloer machinaal perfect glad geschuurd of met de hand gekrabd om een verouderde uitstraling te bekomen. Na deze wordt de vloer behandeld met natuurlijke oliën of met een watergedragen vernis.

Mozaïekparket zijn samengestelde panelen uit diverse kleine blokjes hout van 120 of 160 mm lengte, hebben een breedte van 23 of 24 mm en een dikte van 8 mm. Hiermee zijn diverse patronen mogelijk zoals dambord, engelsvorm, cabochon, visgraat, castel, enz… De belangrijkste houtsoort hiervan is Frans eiken maar ook enkele andere houtsoorten zijn mogelijk.

Strokenparket bestaat uit strookjes hout van 6 of 10 mm dikte die een gelijke breedte van bijvoorbeeld 70 - 90 - 110 mm hebben. Deze hebben een wisselende lengte van 400 tot 2000 mm en zijn verkrijgbaar in vele houtsoorten.

Oude Vlaamse stijl parket zijn planken massief hout met een dikte van 10 mm en meestal wisselende breedtes van 90 tot 180 mm en variërende lengtes van 600 tot 2400 mm. Frans eiken is hierbij het populairst in de diverse kwaliteiten gaande van 1ste keuze extra tot een rustieke sortering. Eveneens zijn er andere houtsoorten geschikt.

Stijlparketten worden samengesteld uit diverse stukken Frans eikenhout (10 mm dikte) zodat bepaalde patronen gelegd kunnen worden. Denk maar aan de vroegere herenhuizen en kastelen waarin deze te vinden zijn met de namen als visgraat, Hongaars punt, rubens, versailles en andere stijlvolle namen. Veelal zijn deze rondom voorzien van een sierlijke boord of bies in een donkere houtsoort.

Legklaar parket wordt vervaardigd uit massief hout van 4 mm dikte, welke verlijmd wordt op een drager en een basislaag. Met de modernste productiemethoden worden deze verwerkt tot een in de fabriek afgewerkt hoogwaardig product dat makkelijk te plaatsen is.

Karelia parket voldoet aan de allerhoogste eisen. Elke lamel is opgebouwd uit drie lagen. De toplaag bestaat uit een houtsoort naar keuze, zoals eiken, berken, grenen enz. Deze toplaag wordt afgewerkt met vijf lagen slijtvaste UV-geharde acryllak. De tussenlaag bestaat uit dwarsverlijmd vurenhout dat het werken van het parket tegengaat. De onderlaag is een vuren basislaag.

Het oppervlak van de 3-strook lamel bestaat uit drie lamellen van ca. 61 mm breed en 200 tot 500 mm lang. Ook zijn er landhuisdelen verkrijgbaar waarbij de toplaag van de plank volledig uit één strook bestaat.

Het parket is verkrijgbaar in drie diktes, waarvan 14 mm de populairste is. Een alternatief die op bestelling leverbaar is, is de versie van 10 mm, terwijl 23 mm gebruikt wordt voor vloeren die blind op draagbalken worden gespijkerd. Vloeren van 14 of 10 mm dikte worden meestal zwevend gelegd. De Story reeks met v-groef biedt een perfect alternatief voor plankenvloeren.

Voor de onder- en tussenlaag wordt uitsluitend traag groeiend Fins vurenhout gebruikt om het werken van hout tot een minimum te beperken. De kruislingse verlijming van de afzonderlijke lagen zorgt voor een optimale stabiliteit en minimaliseert de natuurlijke werking. De hoge nauwkeurigheid van de veer- en groefconstructie zorgt ervoor dat een Karelia parketvloer gemakkelijk en snel te leggen is.


 


Showroom en kantoor
Kapelstraat 72
2340 Beerse
Magazijn
Veilingstraat 29
2320 Hoogstraten
0477 52 76 62
info@svenco.be
Copyright © 2012 Complit.be