banner

Bekijk zeker onze promoties !!            Nieuw in het par-ky gamma plankenvloeren met keuze uit 3 verschillende diktes van de toplaag ! 

Plankenvloeren (Massieve plankenvloeren)

Collstrop plankenvloeren worden vervaardigd uit streng geselecteerde stammen afkomstig van bossen met een duurzaam bosbeheer. Na een natuurlijke droging van ongeveer 3 tot 6 maanden word het hout 4 tot 6 weken computergestuurd teruggedroogd tot een vochtgehalte van 10%. Met een modern machinepark en ervaren personeel worden deze met een zeer nauwkeurige precisie geschaafd en rondom voorzien van tand en groef. Hierna worden ze gesorteerd in verschillende kwaliteiten om als een hoogwaardige plankenvloer zorgvuldig verpakt te worden in krimpfolie.

Plankenvloeren hebben een dikte van 14 of 21 mm en een breedte van 90 - 110 - 130 - 150 -170 - 190 mm, welke in wisselende of vaste breedte geleverd kunnen worden. Veelal zijn het lengtes van 1500 tot 2400 mm met een klein aandeel kortere lengtes van 600 tot 1500 mm. Deze zijn vervaardigd uit Frans eiken welke geleverd worden in diverse sorteringen zoals 1ste keuze, 1 bis, rustiek A en rustiek.

In onze werkplaats worden Dubois plankenvloeren eventueel gestopt, daarna machinaal geschuurd en handmatig geolied om als afgewerkt product geplaatst te worden.

Di Legno parketvloeren vertrekken aan de basis van rustieke Franse eik, standaardkwaliteit II-III keus (de bovenkant vertoont geen spint of hart, geen al te grote weren zijn toegestaan). Het geselecteerde hout wordt gedroogd aangekocht, met een gemiddelde relatieve vochtgehalte tussen 9% en 12%.

Na stockering en droging worden de planken bij bestelling vlak geschaafd aan de bovenzijde. De onderzijde is voorzien van 3 tot 4 lijmgroeven, afhankelijk van de breedte van de planken. Tand en groef worden aan weerszijde uitgefreesd. De kopse zijde is tevens voorzien van een tand en groef.

Na het schaaf- en freesproces krijgt het bestelde lot een speciale behandelingstechniek eigen aan het "Di Legno verouderingsprocédé". Deze techniek bestaat erin machinaal lichte oppervlakkige deukjes/beschadigingen te slaan in de planken. De zijkanten en hoeken worden hierbij lichtjes gedeukt/beschadigd, m.a.w. er ontstaan beschadigingen en afrondingen. Ter voorkoming van splinters wordt iedere plank nogmaals nabehandeld.

Daarna krijgen de planken optioneel een extra kleuring (watergedragen beits) afhankelijk van het gewenste eindresultaat. Het droogproces wordt in werking gebracht totdat het 9-12% gemiddelde relatieve vochtgehalte behaald wordt na het droogproces van 2 à 3 dagen in verwarmde luchtstroming (20-25 °C). Voor de verpakking wordt van iedere plank de tand en groef hersteld, zodat een perfecte nieuwe tand en groef worden bekomen.


 

 

 


Showroom en kantoor
Kapelstraat 72
2340 Beerse
Magazijn
Veilingstraat 29
2320 Hoogstraten
0477 52 76 62
info@svenco.be
Copyright © 2012 Complit.be